Wat verandert er met de huurverhoging 2020?

Medio april ontvangt  u van Vanhier Wonen een brief over de huurverhoging 2020. Vanaf 2017 geldt de huursombenadering. Bij de huursombenadering krijgt niet iedere woning dezelfde huurverhoging. Woningen die nu een relatief lage huurprijs hebben, kunnen een hogere huurverhoging krijgen dan woningen die nu al een  juiste prijs hebben. Het kan dus zijn dat twee gelijke woningen een verschillende huurverhoging krijgen, omdat de huidige huurprijs niet gelijk is.

Door de huursombenadering kan de huurprijs meer in overeenstemming  worden gebracht met de kwaliteit van de woning. De  overheid heeft besloten dat de totale stijging van alle huurprijzen van de corporatie (de huursom) niet meer dan 2,6% mag zijn.

Vanhier Wonen heeft besloten om de betaalbaarheid hoog op de agenda te zetten. Daarom gaat Vanhier Wonen niet voor de maximale huursom maar zet in op een gemiddelde huurverhoging voor zittende huurders van 1,9%. Ruim 80% van de huurders krijgt een huurverhoging minder dan de inflatie. 

TIP: Wanneer u een periodieke overschrijving heeft ingepland bij uw bank, pas dan het bedrag tijdig aan zodat u per 1 juli de juiste huur betaald. Wanneer u Vanhier Wonen gemachtigd heeft om iedere maand de huur af te schrijven van uw bankrekening, wordt het huurbedrag automatisch aangepast en hoeft u niks te doen. Wanneer u iedere maand een acceptgiro ontvangt, staat het juiste bedrag op de acceptgiro vermeld.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden