Het spelen van het passende woningspel!

Publicatiedatum: 14-03-2017

Iedereen die een jaartje ouder is kent het probleem; trappenlopen wordt lastiger, drempels zijn te hoog, een te hoge instap voor de douche etc. Daarom is het gewenst om tijdig na te denken over een toekomstige woning waar men oud in kan worden. Door middel van het passende woningspel probeert Woningstichting Voerendaal de senioren bewust te maken van de mogelijkheden en moeilijkheden die kunnen ontstaan bij het ouder worden in de huidige woningsituatie.

Op 14, 23 en 28 maart jl. is het passende woningspel gespeeld in de wijksteunpunten Kunrade, Ransdaal en Klimmen onder leiding van medewerkers van Woningstichting Voerendaal. De aanwezige senioren kwamen tot de ontdekking dat het inderdaad verstandig is om na te denken over de toekomstige woning. Vele vragen werden er gesteld over de inschrijving in Thuis in Limburg, de woningvoorraad van Woningstichting Voerendaal en de inkomensgrenzen. Veel vragen zijn al beantwoord, maar er zijn ook afspraken gemaakt om bij de mensen thuis in alle rust een en ander nog eens uit te leggen.

Bent u niet bij de spellendagen geweest, maar heeft u wel vragen over inschrijven als woningzoekende, ons woningaanbod, de spelregels, etc. Neemt u dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvende afspraak.